Marloes Van Leeuwen - Hendrik

Marloes-Van-Leeuwen.jpg

Voorzitter

Stichting Feniks zet zich in om kinderen de kans te geven zich optimaal te ontwikkelen. Zelf bevond ik me in de gelukkige positie waarin de omgeving en mijn ouders mij deze mogelijkheid gaven. Helaas is dit niet voor ieder kind en hun ouders zo vanzelfsprekend. Niet elk kind kan meekomen in het systeem, niet alle ouders hebben de juiste handvaten of de financiële middelen om hun kind de juiste ondersteuning te geven. Stichting Feniks biedt hen deze kans wel.

Als Europees Logistiek manager van een Chemische Producent houd ik me onder andere bezig met het waarborgen en optimaliseren van processen. Voor stichting Feniks wil ik graag mijn zakelijke kennis en enthousiasme inbrengen, omdat ik geloof in de visie van oprichtster Cindy van der Houven: kinderen moeten gelijke kansen krijgen om zich optimaal te ontwikkelen.

Jeroen Buitelaar

jeroen_portret_klein.jpg

"Als je geen lift naar succes kunt vinden, zal je de trap moeten nemen."

Naast mijn werk in de logistiek ben ik in Maassluis actief op vele vlakken; ik zet me graag in voor maatschappelijke doelen. Zo ben ik vrijwilliger voor de Elbe en ben betrokken bij de plaatselijke politiek.

Als actief meedenker sluit ik me graag aan bij Stichting Feniks. De visie dat je je eigen leven kunt vormgeven en dat de eigen draagkracht van mensen daarin sterk is onderschrijf ik van harte.

Binnen het bestuur adviseer ik op communicatief en relationeel gebied.

Cindy van der Houven

portret_cindy_klein.jpg

Penningmeester en oprichtster

“Vallen is niet erg. Blijven liggen wél.”

Vijftien jaar geleden, toen ik begon in de jeugdhulpverlening, werd er gezegd: Dat idealisme gaat er nog wel uit.

Gelukkig heb ik mijn enthousiasme voor het begeleiden van kinderen nooit verloren. Het lesgeven vind ik nog steeds geweldig, vooral om het zelfvertrouwen of plezier in leren te zien toenemen. Er worden ontdekkingen gedaan, waarvan de belangrijkste: Wow, ik kan meer dan ik dacht!

Ik heb zelf geleerd dat je je dromen kunt bereiken, ook als je tegenslagen op je pad vindt. Doorzetten en blijven geloven in je talenten is essentieel. Uitgeleerd en uitontwikkeld ben je nooit. Je bent een ‘mens in de maak’. Ik hoop met de stichting mooie dingen te kunnen realiseren voor kinderen en ouders! Over vijftien jaar verwacht ik dus nog net zo enthousiast te zijn.